Minderne fra Esbjerg…

Den første dag i juli, bød mit ydmyge embede mig, at jeg skulle drage mod Esbjerg, thi her skulle slaget stå mellem AaB og Esbjerg i Pokalfinalen. Og knapt var jeg landet, før jeg på en underlig måde fødte mig “hjemme igen”.

Sagen ér jo den, at jeg i sin tid (læs: længe siden) aftjente min praktiktid, som billedjournalist, på JydskeVestkysten i netop Esbjerg. Og… det var såmænd mens den berømte/berygtede Ri-Bus konflikt var på sit højeste. Så det ér jo ikke så underligt, at minderne pludselig vælter frem, når scenen foran én byder på råb, hundeglam, politi i hobetal og en relativt ophidset folkemængde…

Hvad kan jeg sige? Jeg eeeeeeeeeelsker mit job 🙂

Lys ér en gave :-)

Ét af absolut fedest aspekter, ved mit job, er at kunne gå ind i et rum, spotte noget lækkert lys og så bede kilden sætte sig op på et slidt arbejdsbord.

Således var én af dagens opgaver den nordjyske streetartist, Frida Stiil Vium, som skulle foreviges til NORDJYSKE. Vi gik rundt i deres lokaler, på den gamle spritfabrik i Aalborg. Og i selv samme øjeblik, vi drejede om hjørnet, nærmest skreg vinduet om at få lov at være lyskilden på et billede 😉

Detaljer, detaljer, detaljer

Jeg E L S K E R detaljer. Og især detaljer, der kan fortælle en hel lille historie selv. Som nu her, hos en nyåbnet bagerforretning i Hjørring. Her blev kunderne, på åbningsdagen, budt velkommen med rød løber og… håndsprit.

Og er der noget, som de seneste par måneder må siges at være blevet synonym med Corona – så er det håndsprit. Der findes snart ikke den butik, hvor dine hænder ikke bliver budt på en lille “snaps”, når du træder ind af døren 🙂

Klokken er lidt i ti…

…og om lidt (gen)åbner Aalborg Storcenter.

Mandagens første opgave var genåbningen af Aalborg Storcenter, så jeg ilede derud for at skildre “stilheden før stormen”. Her var så ingenlunde optræk til storm – men til gengæld var der masser af stilhed og gode tilbud. Den kvindelige medborger, som optræder på billedet, ventede tålmodigt på at YouSee butikken skulle rulle hegnet helt op, og dermed atter lade kunderne træde indenfor.

1. maj – sådan da…

Kildeparken i Aalborg lignede ikke helt sig selv denne 1. maj. Hvor der plejer at være mennesker, musik og vajende faner, var der denne fredag blot legende børn, fra den nærliggende skole. Og… et par gutter med deres bajere 😉

Diamantbryllup i Coronaens skygge

Det kan godt være, at Coronaens indtog i Danmark har ødelagt mangt en fest og anden festivitas. Det kan også godt være, at Kirsten og Wagner egentlig havde aflyst deres diamantbryllup, der skulle have været fejret med masser af gæster. Men dét skal da ikke afholde deres døtre fra at fejre dagen alligevel.

Så… torsdag morgen stod døtrene og svigersønnerne klar med bobler og skønsang, på terrassen, og ønskede brudeparret tillykke med dagen.

I forreste række til Vorherre

Aalborg Lufthavn er stedet, hvis man vil til vejrs i Nordjylland. Om det var derfor, søndagens Drive in gudstjeneste var henlagt til lufthavnens parkeringsplads, skal jeg lade være usagt. Men en succes var det i hvert fald, thi der var ikke mange ledige båse på pladsen, da bilradioerne blev tunet ind på “Radio Vorherre”.

Men… Martin… Hvorfor har du så taget billede af én bil?

Fordi jeg er fotojournalist 😉


Poetisk og skummelt…

Var på vej tilbage til redaktionen i Thisted, da falkeblikket spottede ovenstående. Thisted Pigen, der i sin tid blev skulptureret af Henning Wienberg Jensen, er blevet delvist påklædt med en støvmaske. Således fremstår hun på sin vis rimelig aktuel… Samtidig med jeg synes der hviler en poetisk ro over scenen.

Og… så ér der dælme også noget creepy over hende…

Ventetid er legetid ;-)

Én af de spidskompetencer, som mit job kræver, er kunsten af vente… Det kan være, at kollegaen med kuglepennen er igang med sit interview, eller “motivet” endnu ikke er mødt op. Det kan også være et byrådsmøde, der trækker ud, eller andet, der varer længere tid end forventet.

Denne gang skyldtes ventetiden, at kollegaen havde gang i sit interview (som foregik i kælderen under Brugsen i Vesløs). Så… jeg brugte (lidt af) ventetiden til at lege lidt med modlys, en benzintank og en noget utraditionel åbne-lukke-anordning til en garageport 🙂

Corona, Corona, Corona…


Det kan på ingen måde benægtes, at det hersens Corona påvirker dagligdagen. Og det påvirker så sandelig også arbejdsdagen. Hver dag byder på flere opgaver, der på hver sin måde omhandler Coronavirussens indtog.

Én af dem var hos Sunset Boulevard, som ligger i “fastfood-Bermudatrekanten” ved Haverslev. Hér har de mærket et fald i omsætningen på 50% – og det er kun i take-away, der langes burgere over disken.

Skal, skal ikke…

Nationalt lock-down eller ej. Virkeligheden går videre, og det samme gør vi på NORDJYSKE. Så derfor var undertegnede på plads, i Blokhus, da SPAR torsdag åbnede endnu en købmandsbutik. Og indrømmet… set i lyset af gårsdagens hamstringspanik, så havde jeg på forhånd tænkt, at det måske kunne være en idé at finde pallen med lokumspapir, thi der kunne jo dukke et motiv op.

Og det gjorde der skam 🙂

Når en bøje er lidt i vejen…

Egentlig var jeg på vej på arbejde. Og egentlig var det fordi, jeg liiiiiige ville lege lidt med én af mine ol’skool’ Nikon’er (læs: film). Lyset var hamrende flot, denne onsdag morgen. Og krydret med den lavthængende dis, så var der jo i den grad dømt “postkort” 😉

Og selvom tanken måske henledes på en (lidt mere) eksotisk storby, så ér det såmænd Nordens Paris – altså Aalleren – der ses på billedet.

Og så én forbandet bøje…

I hælene på ministeren…Som det vil være den trofaste læser bekendt, så er det mig ikke uvant at agere professionel stalker. Det er dog primært politikere, vi får lov at rende i hælene på 😉

Og denne mandag var ingen undtagelse, thi Mette Frederiksen, der siden hun sidst “optrådte” på billedlotteri.dk er blevet statsminister, gæstede atter engang sin hjemstavn: Aalleren.

Undervejs stak hun hovedet indenfor hus den tidligere spritfabrik samt NORDJYSKE Mediers (nye) fremskudte bastion downtown Aalborg.

Fotografens fem favoritter (2)

For tredie år i streg havde jeg æren – og ikke mindst fornøjelsen – at at dække Nibe Festival for NORDJYSKE. I hvert fald den billedmæssige del af dækningen 🙂

Knap 70.000 skridt blev der vandret i løbet af de fire festivaldage. Hvor mange gange kameraerne klikkede, har jeg ingen tal på. Men det blev til en del…

Jeg har plukket lidt – af henholdsvis Mø, L.O.C., Simon Kvamm, Italobrothers og Benal – som jeg er svært tilfredse med (altså billederne…).

Fotografens fem favoritter

Weekenden bød på endnu en omgang karneval i Aalborg. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg efterhånden har dækket denne promillefyldte gadefest. Men det er bestemt ikke en kedelig opgave, og omend skridttælleren kommer op på fem cifre, så ér det bare en af de sjovere dage på kontoret 😉

Og kameraet får da også lov at bestille noget, thi NORDJYSKEs læsere tørster jo efter billeder fra festen. Ud af lørdagens høst har jeg plukket fem billeder, som jeg personligt synes er ret OK.

Med lukkede øjne…


I mit embede sker det ikke sjældent, at vi bliver sendt ud for at følge politikere, der besøger & beskuer virksomheder, institutioner m.m. Vi ved jo alle sammen, at politikernes agenda er at “blive set ude blandt folket”.  Dét lever vi med, for vi ved, at det jo indimellem kaster et par gode billeder af sig.

Således også, da Mette Frederiksen (S) gæster Aalborg Sygehus Syd, hvor hun skal besøge et par afdelinger, og mødes med sygeplejersker og læger.

Inden hendes rundtur, måtte hun dog lige kommentere den nye sundhedsreform på TV2 News, via et kamera og en øresnegl i forhallen på sygehuset. Og nej, hun sover/blunder skam ikke på billedet, hun er blot “fanget” midt i et blink. Men det bliver billedet bestemt ikke ringe(ere) af 😉

Næsten vintage…


Den opmærksomme vil vide, at jeg har en lille svaghed for gamle kameraer… Mit seneste “fund” blev brugt på en af dagens opgaver: Stof 2000 lukker deres butik i Aalborg, og dét skulle jo skydes til brug i dagens netavis, morgendagens avis og det næste (halve) døgns fjernsyn. Kameraet er såmænd et beskedent Nikon Coolpix P310 – fra 2012.

Så jo, det ér skam digitalt, men med 6-7 år på hukommelseskortet, så ér det næsten vintage 😉

Og så ér det jo sjovt, at man indimellem kan “krydre” sit arbejde med lidt leg med gammelt legetøj 🙂

Dén havde jeg sgu’ ikke lige set komme…

Dagen bød på en opgave i Næsborg. Hér mindedes man at en amerikansk pilot blev skudt ned, for 75 år siden. Blandt de fremmødte spottede jeg denne ældre quinde, eller rettere jeg spottede dét kamera, hun stod med.

Et Ricoh 35 ZF fra midten af 70’erne. Dét er sgu’ klasse! Hér render man rundt og skyder analogt (engang imellem), fordi det er skide sjovt. Og så kommer der hér en ældre medborger, der formodentlig aldrig har skudt med andet 🙂

Jeg nåede desværre ikke at fange hende. For jeg ville nu godt lige have vekslet et par ord med hende 😉

Der skal også være tid til leg…

Forleden faldt det i mit lod at drage til Berlin, i embeds medfør. Vi skulle dække Aalborg Håndbolds kamp mod Füchse Berlin. Kampen var først søndag eftermiddag, så jeg traskede lidt rundt om formiddagen og legede turist.
Og som en ægte turist så var det ikke med iPhone’n eller andet digitalt isenkram. Nææææhhhhh… det var såmænd et labert lille Pentax Expio Mini ladet med en Ilford XP-2.
Das var sehr schön 🙂

Kamptræt eller koncentreret…

Søndag var fodbolddag i Aalborg. FCK kiggede forbi for (skulle det vise sig) at spille 1-1 mod AaB. Inden kampstart stod vi fotografer og ventede på at finde vores plads ved den rigtige banehalvdel. Jeg spottede AaBs anfører, Rasmus Würtz, mens han stod i spillertunnellen og gjorde klar til at tage bolddrenge (store som små) med ind på banan. Og… på en eller anden måde så minder hans blik mig om det, der kaldes “The thousand yard stare” – som bruges om en kamptræt soldats fjerne blik…

Han kan selvfølgelig også se koncentreret ud  😉

Pludselig blev mandagen lidt gladere :-)

Én af de fede ting ved at være fotograf, er at se verden gennem en lille søger. Og på en af de VIRKELIG fede dage, så sker der pludselig noget uventet, mens øjet er mast ind mod søgeren. Således også på denne mandag, hvor jeg var på besøg i Aalborg Zoo. Anledningen var den årlige Naturvidenskabsfestival, hvor uddannelsessteder gør reklame for deres uddannelser indenfor dette fagområde.

Jeg erindrer faktisk ikke, hvilken “post” jeg var inde på, da jeg tog billedet hér. Men en flok skoleelever sad bænket, og skulle udfylde et spørgeskema. Og da jeg så, hvad pigen skrev, ja… så blev jeg skis’me lidt glad i låget 🙂

Så ér der måske håb endnu…

Tø! Hø!

Jeg ved det godt… Jeg ryger i Helvede for det her billede. Men jeg kunne sgu’ ikke dy mig  🙂

Hey! Du må ikke have kameraer med!

Fredag aften var jeg til Skovrock i Aalborg, hvor det denne aften var Kim Larsen, der sad & sang på scenen. Ikke mindre end tre gange, efter jeg var kommet ind på pladsen, blev jeg anråbt af kontrollører, der lige ville sige, at jeg ikke måtte medbringe kameraer. Og jeg kunne så tre gang i rap fiske mit autoriserede Skovrock-pressekort frem og sige “Jo, det må jeg gerne”.

Pudsigt nok er det aldrig publikum, der bliver bedt om at smide deres kameraer udenfor. For mens jeg – og mine søde kolleger – som regel må “nøjes” med de første tre numre (hvor vi må fotografere oppe foran scenen), så er der ingen der vræler op om, at visse publikummer praktisk talt står og filmer hele koncerten. Hende hér hører dog til en af de mere rutinerede, jeg har set: Hun havde medbragt en ordentlig satan af en powerbank.

Men sådan er der jo så meget…

Jeg KAN bare ikke forstå, hvorfor man absolut VIL opleve en koncert set gennem mobilens kamera. Og så på højkant…

Et lille tilbageblik…

Indrømmet – der ér visse fotoopgaver, der er bare dén smule sjovere end andre. Sådan tror jeg, de fleste har det med deres arbejde. Og det er jo egentlig OK, for så har man altid motivation og inspiration med i værktøjskassen 🙂
Én af den slags fotoopgaver er events som f.eks. Nibe Festival, som jeg igen i år fik lov at dække for NORDJYSKE. Jeg har plukket lidt i buketten af billeder  😉

Jeg kunne ikke nære mig…

Ja… Jeg ved det godt… Jeg er med i billedet… Men… jeg kunne al’så ikke nære mig. Der manglede ligesom et eller andet “fyld” der i højre side af billedet.

Opgaven var iøvrigt en omgang “åbent hus” i en nybygget menneskesilo i udkanten af Frederikshavn.

Kig op i træets top…

Dagens fototur bød på et besøg i en lokal planteskole. Og indrømmet, jeg ér ikke den store havemand, og mine to favorithaveredskaber er da også en plæneklipper og en buskrydder 😉 Men omend jeg ikke aner en klejne om, HVAD jeg fotograferer, så har jeg dig en beskeden idé om, hvorvidt det ser fornuftigt ud på et billede. Eller ikke…

Og så skal man jo huske, at kigge op engang imellem. For hvem ved, måske gemmer dagens sjoveste motiv sig slet ikke nede mellem roserne og pæla… pela… øhhh… nogle andre planter 😉

Den enes uheld, den andens…

Jeg har tidligere fotograferet en del “blå blink” – men det var før, Blå Blink Branchen skiftede deres radioer ud 😉 Nu til dags er der vældig stille i bilen…

Men i dag, på vej hjem efter dagens dont, mødte jeg denne scene i den vestlige del af Aalborg. Og der ér nu et eller andet malerisk over sådan en kvadret bil, der holder der i vejkanten. Og så kan man jo altid spekulere på, hvordan det mon så ud, da lygtepælen fik et knæk lige dér.

At møde en tørlagt på bunden…

Op til weekenden fik jeg lov at beskue Vestre Fjordpark i Aalborg. Stedet er (også) kendt som Friluftsbadet – et badested, som dybest set er et stykke indhegnet Limfjord, hvor man kan bade & svømme uden risiko for at blive ramt af Egholmfærgen…

Mine gode kollega og jeg besøgte stedet, fordi man p.t. er ved at klargøre “indhegningen”, inden der atter åbnes for slusen, så Limfjorden kan fylde bassinet på ny. Og dét kom der da et par sjove billeder ud af 🙂

Bowling til fingerspidserne…

Torsdagens dagsbefaling sendte mig til bowlingturnering i Fjerritslev. To hold pensionister dystede i at kyle kugler efter kegler – en årlig begivenhed. Og man kan roligt sige, at det IKKE er første gang, ordene “pensionister” og “bowling” har optrådt på samme fotobestilling.

Men det ér nu alligevel første gang, jeg er kommet hjem med et billede som dette 😉

Lykken er et godt glas…

Enhver fotograf kender glæden ved et rigtig godt glas. Det kan være et stort glas, eller det kan være et lille glas. Det kan være et fast glas, eller et glas, der kan trækkes i. Billedet hér er skudt med det seneste skud på Nikons kamera-stamme. Men glasset foran, dét er såmænd en 37 år gammel Nikon 35mm F.2

Og vi nørder KAN bare godt lide, at gammelt gear kan parres med moderne gear 🙂

Ejendomsmægler bliver jeg næppe ;-)

Hvordan hulen illustrerer man, at et hus er blevet indstillet til en pris, for en helt speciel renovering? Og hvordan hulen viser man, at ejerne er glade (og stolte) – men de vil ikke fotograferes?

Det var opgaven, da jeg denne torsdag var draget til Vestbjerg, hvor dette hus befinder sig. Og jo… det ér plat – men sådan er der jo så meget 😉

Rollemodeller min bare…

Et eller andet sted har jeg engang læst, at (bl.a.) professionelle fodboldspillere godt må agere som en slags rollemodeller for deres unge fans. Så er det jeg ikke helt fatter, hvorfor hulen de ikke tager noget mere tøj på, når de skal ud og lege i sne. Hvad siger deres mor? Hva’? Tænker de overhovedet over, hvor svært det kan være for curlingforældrene, at skulle overbevise lille Oliver-Ofelia om, at han SKAL have varmt tøj på, når purken kan se voksne mænd rende rundt og lege i sne – i sommertøj…

Ironi kan være anvendt i ovenstående…

Billedet er iøvrigt fra en foldoldsneboldkamp mellem AaB og AC Horsens mandag aften.

Når motiver åbenbarer sig…

Ja, det ér plat. Men jo, det ér også sjovt – lidt 😉

Metodistkirken i Strandby dannede rammen om søndagens første fotoopgave. Ved en festgudstjeneste skulle det markeres, at Folkekirken og Metodistkirken i Danmark indgår et formelt samarbejde – og anerkendelse af hinanden og hverandre.

Ude “backstage” ventede præsterne på, at klokken skulle falde i slag, og de kunne træde ind i kirken. Og hér… åbenbarede motivet sig for mig. Og så er det jo bare om at knipse løs 🙂

“Til ære for fotografen”…

Ret skal være ret. Jeg HADER arrangerede billeder – og med undtagelse af portrætter, så sætter jeg en faglig ære i, IKKE at arrangere mine billeder. Jeg er fotojournalist – IKKE digter…

Så det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg havde ticks og nervøse trækninger, da jeg her til morgen satte kursen med dagens første opgave. Ved Sdr. Onsild er der en bro over jernbanen. Den kaldes i folkemunde for “Hitlerbroen”. Banedanmark vil rive broen ned. Det er de lokale ikke så glade for. Blandt andet en lokal efterskole, som bruger broen som en del af deres morgenløbetur. Min kjære kollega havde derfor aftalt med skolen, at de ville tage en flok elever med derud, så der kunne blive skudt billeder af dem, mens de løber over broen. Onsdag er ikke deres “løbedag”, så det hele var arrangeret “til ære for fotografen” (som vi så grimt kalder det…).

Nuvel… Temperaturen var lig nul – solen og morgendisen betød lækkert blødt lys. Så jeg gjorde klar til at sluge den kamel det (for mig) nu er at skyde et arrangeret billede.

Og så kommer DSB bare og smadrer det hele, med deres snoldede futtog 🙂

Hverdagens underfundigheder…

Jeg er fotograf. Ergo ligger det i mit DNA, at jeg har en ubetinget forkærlighed for forfald, elendigheder og lignende pittoreske motiver. Således bød dagen på et smut til Nibe, hvor det lokale svømmebad p.t. gennemgår en omfattende renovering.

Og man VED bare, at det bliver en go’ dag, når det første, der møder en på P-pladsen, er resterne af en vandrutchebane 🙂

Minimalisme VS pessimisme

Fredagens sidste opgave var i Arden, hvor den lokale idrætsforening holdt deres årsfest. Scenen var sat, da jeg ankom: Langborde på rad & række med festdeltagere bænket på hver side. Mad på buffeten og en ensom jukebox (med indbygget lysshow…) i den modsatte ende.

Ved første øjekast ikke lige den store fotografiske “juhu-oplevelse”, og så alligevel…

Elsker mit job  🙂

Jeg… hader… sne…

Som husejer og motoriseret trafikant er jeg gennemgribende imod fænomenet sne… Jeg hader sneen og al dens væsen.

Men som FOTOGRAF, så eeeeeeeelsker jeg det dersens dejlige stads, som med ét gør det oplagt – ja næsten lovpligtigt – at fotografere i sort/hvid. Naturens kontraster ér nu dejlige 😉

En højtflyvende hobby…

Én af de (mange) fede ting ved mit job er, at jeg møder im-po-ne-ren-de mange (og forskellige) mennesker. Således bød dagen på et besøg hos en hyggelig herre ved navn Bo. Bo bor i Nordjylland – og har egen hangar & landingsbane. Og jo… han har også en flyvemaskine 🙂

Når man skal, så skal man…

Til Kommunalvalget var jeg udkommanderet til Europa Hallen i Aalborg Kultur & Kongres Center. Traditionen tro kommer alle partierne hertil, og følger slagets gang på valgaftenen. Og man fristes til at sige, at “traditionen tro”, så gik borgmesterposten endnu engang til en socialdemokrat. Således fulgte jeg – og resten af pressekorpset – efter Thomas Kastrup Larsen, da han runderede og hilste på (med)vindere og tabere.

Men… selvom man er (genvalgt) borgmester, så kalder naturen stadigvæk fra tid til anden. Og så skulle man jo være et skarn, hvis man som fotograf ikke lige øjnede en mulighed for et lidt anderledes billede af en borgmester  😉

Pixels + held = dampende hede billeder…

Engang imellem ér det nu rart at kunne krydre de millioner af pixels og det tunge grej med godt gedigent held. Således var jeg dags dato på ved til Gistrup – et “beboet vedhæng” til Aalborg. Og dér – lige midt mellem Aalborg og Gistrup – mødte jeg dette dampende syn.

Et firma, der gør i at “skyde” kabler under vejen, havde skudt igennem et fjernvarmerør…

Dr. Öetker på skolebænken…

Dagens sidste opgave var på Flauenskjold Skole. Hér spottede jeg dagens ubetinget bedste motiv. To mikroovne (med tyverisikring…) og en opslagstavle med emballagen fra SAMTLIGE Dr. Öetkers Pizzaburgere.

Dette billede må være enhver dansklærers våde drøm, når der handler om billedanalyse 😉

Overdrivelse fremmer forståelsen…

Denne onsdag var den ondelyneme en fugtig én af slagsen. Således blev jeg af fotokoordinatoren dirigeret mod Pandrup, hvor det lokale fodboldholds hjemmebane havde fået lige rigeligt med vand. Og så må jeg jo indrømme, at jeg blev en smule skuffet, da jeg nåede frem… For jeg havde jo ligesom sat næsen op efter en blanding af en rismark og et oversvømmet boldrum. Og hvad møder man så? Tre synlige vandpytter inde på banen. Og jo, der var i dén grad vand mellem græsstråene, men hvordan viser man dét?

Jo… man henter sit GoPro, monterer ét-bensstativet, linker bæstet op med iPhonen, og vupti! Således laver man undervandsfotografering på et stadion i Pandrup – uden at få våde bukser 🙂

Boldbane By Night…

Hvert år bliver jeg lige fascineret af lyset, når den mørke tid gør sit indtog. Det er lyset på enhver boldbane, med respekt for sig selv. Lyset, der aften efter aften minder os om, at selvom kalenderen står på efterår, så giver de kortbuksklædte boldbetvingere IKKE op. Ikke endnu i hvert fald 😉

Hér er det i Farsø, hvor der leges på grønsværen, mens solens sidste stråler kæmper sig vej igennem skyerne.

Der findes ikke noget “bare et portræt”…

En ikke helt ualmindelig opgave i mit fag: Fotografering af ny skoleleder (eller bare nyansatte næsten hvad som helst…).

Location var en skole i Brønderslev, hvor Lone er ansat som ny leder for de yngste årgange. I og med hun er leder, så underviser hun ikke, så dér røg muligheden for et “actionbillede” inde i en klasse. Nå… men vi satte kursen mod hendes kontor, og blev hurtigt enige om, at dér gad vi ikke lave billeder. Ude på gangen skød jeg et par portrætter af hende. Vi blev afbrudt af en elev, der brokkede sig over, han hun ikke kunne få sin kakao – automaten var i stykker. Lone tilbød at hente en til eleven, når vi var færdige med at lave billeder. Og med ét øjnede jeg muligheden for et anderledes “portrætbillede”, så jeg sagde, at hun var velkommen til at hente kakaoen med det samme. Så travlt havde jeg skam heller ikke…

Og ganske rigtigt… Få øjeblikke senere kom skolelederen gående med en Cocio i hånden.

Og BINGO! Et noget kun anderledes portræt af en skoleleder var i kassen 🙂

Nå… nu leger drengene med bold igen…

Jeg tror der skal meget til at ryste en fodboldfan i Thisted… Var til nordjysk topopgør i Nordic Bet Ligaen onsdag aften, mellem Thisted FC og Vendsyssel FF. Slaget stod på Thisteds hjemmebane. I et sjældent stille øjeblik i kampen, spottede jeg hende her. Og det er sgu’ go’ stil at medbringe strikketøj til en fodboldkamp. Man skulle jo nødig komme til at kede sig 😉

Fokus, fokus og fokus…

Lørdagens vagt startede ud på stranden i Slettestrand. Hér var der dømt X-terra løb/cykeltur/svømmetur for en hulens masse mennesker. Og dét er jo forudsætning nummero uno for gode billeder: Mennesker 🙂

Og man fristes jo næsten til at sige, at sådan en løbetur umuligt kan være sundt. Man mister jo tydeligvis enhver fornemmelse af sine omgivelser 😉

 

Gå et skridt tilbage – eller 200…

Som det nok vil være det fleste bekendt, så var der onsdag brand i Gigantium i Aalborg. Og når den slags sker, i sommerferien, så er der i dén grad lagt op til det store mediecirkus. Og branden var såmænd heller ikke mange timer gammel, før nyhedspiskeriset fra TV2 News cirklede rundt over hovedet på os.

Da Gigantium ligesom ér i NORDJYSKEs baghave, så begav jeg mig selvfølgelig også derover. Brande er lidt ligesom med familiefester – det er ikke altid lige fedt at komme for sent… Da jeg lagde an til at smide bilen på P-pladsen spottede jeg de her to knægte. De sad dér, i skyggen under et træ, og betragtede hele scenariet.

Trængsel i graven…

Den opmærksomme har måske bemærket, at jeg har spenderet et par dage i en skov i udkanten af Nibe. Så afgjort en af de lidt federe fotoopgaver 😉 Jeg melder mig gerne frivilligt til tjansen næste år…

I løbet af sådan en festival, skal der laves billeder fra en koncert hér, en koncert dér og også én på dén scene. Som oftest er der en “grav” foran scenen. Det vil sige, det er egentlig bare området mellem scenen om det brølende publikum. Hér, på dette lille stykke (i dette tilfælde) flisoverhældte mudderhul holder vi fotografer til. Men kun under de første tre numre. Derfor har man ofte forholdsvis travlt med at få skudt sine billeder. Og så kan det jo lige glippe, at holde øje med kollegerne 😉

Men for nu at citere Anders Breinholt: Hvis du kan se kameraet – så kan kameraet også se dig.

Da Store Scene mistede sin mødom…

Hvis Store Scene på Nibe Festival havde en mødom, så blev den i dén grad flået fra hinanden fredag aften. Amerikanske Rae Sremmurd gav koncert med stort “K”. Jeg har skudt billeder af mange koncerter. Men intet – absolut I N T E T – kan måle sig med hvad de knejtrøve lavede på scenen. Ikke at jeg fattede en bjælde af hvad de egentlig rappede (kan muligvis skyldes ørepropperne…), men der var total gang i den fra første strofe.

Yo!

Mere musik… Mere regn… Mere stemning…

Torsdag var blevet til fredag, da Nik og Jay indtog Store Scene på Nibe Festival. Sammen med gode kolleger, udi fotografiets branche, stod vi i mudder til anklerne, nede i “graven” foran scenen, klar til at skyde løs på de to herrer i sort & hvidt. Og så er det, at det nogen gange går lidt galt, for undertegnene. For da jeg efterfølgende skulle redigere billeder, så var der ikke synderligt mange billeder, hvor man egentligt kunne se de to popdrenge – sådan lige op i ansigtet. Men derimod var der godt nok mange billeder, hvor “regn” var det gennemgående tema.

Men… det var nu også dét, torsdag handlede mest om…

Fest, fugt og farvelade…

Verdenspressens udsendte vågnede kl. tidligt ved lyden af regndråber, der tæskede løs på campingvognens tag. Den første tanke var, at det da var en træls lyd. Men… ved nærmere eftertanke slog det mig, at det måske kunne være en god idé at stå op – og begive mig ned i Nibe Festivals camp. For der måtte med garanti være andre, der var vågnet ved lyden af regndråber mod taget.

Og dét var der. I dén grad!

På musikalsk skovtur

Freden er for en stund parkeret i en flightcase, i Skalskoven i Nibe. Thi årets udgave af Nibe Festival er godt igang. Undertegnede har støvet campingvognen af og er flyttet ind på Backstagecamp’en. For nu skal der den ondelyneme dækkes festival 🙂

Den opmærksomme vil bemærke, at Nibe Festival ikke kun handler om at kæve bajere i takt til høj musik. De yderste plankelyttere står på mælkekasser…

Når der også er andre end hovedpersonen…


Så kører mediemøllen igen… Vort lands royale overhoved(inde) er i disse dage på besøg i det nordjyske. Nærmere betegnet Hobro og Mariager. Og… det er såmænd faldet således ud, at undertegnede skal dække besøget med mine Nikon-tvillinger. Og nu vi er ved det med tvillinger, så er jeg sgu’ lidt vild med det her billede, som blev skudt under det royale halløj i Hobro. Tvillinger er de næppe, meeeeeen rent arbejdsmæssigt, så har de vel et eller andet til fælles.

Når brikkerne falder på plads…

Forgrund. Mellemgrund. Baggrund. Mantraet, som enhver fotolærer har prædiket et UTAL af gange…
Men… det gør nu heller ikke noget, når brikkerne engang i mellem falder på plads. Sådan helt af sig selv.
Fredagen bød på Funky Festival i Hobronx, og mens jeg stod og prøvede at “frame” motivet, kom knejten her ind i mit billedfelt. Han plukkede grankogler, og ville frygtelig gerne have fat i én, der hang lidt højt…

Så bliver den go’ weekend alligevel 🙂

Giganternes kamp…

Der var maritim trængsel – eller også så det bare sådan ud – onsdag eftermiddag i Aalborg. To krydstogtsskibe skulle “bytte” plads ved Hornørkajen i Aalborg. Aalborg er de senere år blevet et yndet pitstop for krydstogtsskibe, så det dækker vi naturligvis også på NORDJYSKE 🙂

Landbrugsstøtte til politiet…

Dagen bød på én af den slags opgaver, man (heldigvis) ikke får hver dag. Skelettet af et menneske var blevet fundet ved Mariager Fjord. Og sandt at sige, så var det ikke heeeeeelt så let at komme hen til åstedet. Politiets teknikere fik dog en hjælpende hånd – og ikke mindst et lift – af en lokal landmand 🙂

Når trivialiteten bliver ligefrem smuk…

Ja… det måtte jo ske. Endnu engang skulle en ny butik foreviges til Tidende. Dét er ikke første gang – og helt sikkert heller ikke sidste gang. Men det hjælper jo altid på fotografens humør, når man får det ene nydelige motiv efter det andet foræret 🙂

God påske!

Selvfed sort/hvid selfie

Ja… man må jo hellere være med på noderne. Havde fornøjelsen i dag at trave rundt i Aalleren (Aalborg for de ikke indviede…) med kamera i hånd, for at kreere en lille forårsfornemmelsesfotoreportage…

Glædeligt forår 🙂

Down under…

Indrømmet! Dette er ikke et billede fra en af mine utallige fotobestillinger. Faktisk er jeg slet ikke på arbejde – og det sker da trods alt ind i mellem 😉
Meeeeeeen… en fotograf lukker jo kun øjnene, når han/hun sover. Og det resulterer jo (heldigvis) i, at der også blive skudt billeder før & efter fyraften. Således befandt jeg mig i Gedser, og kunne ganske enkelt ikke lade dette fantastiske motiv undslippe min lille japanske følgesvends (APS-C) X-Trans CMOS II sensor…

Scenen er min…

Fra tid til anden popper der en pressefotografering op i dagens fotoprogram. Det er som oftest på et teater, og målet er at skyde nok billeder, til dels en foromtale af det nye stykke, dels en anmeldelse af selvsamme stykke.

Torsdag bød på sådan en opgave. Og denne gang var det Aalborg Teater, der lagde skrå brædder til. En pressefotografering foregår ved, at der der er valgt nogle scener ud, som “verdenspressen” så kan skyde en r..fuld billeder af. Dagens forestilling hed “Drengen der ville være vægtløs”, og i én af scenerne står hovedpersonens mor midt i køkkenet og tager en stikpille…

Ja… kom så ikke og sig, at der ikke sker ting & sager ude i virkeligheden 😉

Dagens dækbillede…

Genkendelsens glæde – eller mangel på samme – er et tilbagevendende element i mit fag. For guderne skal vide, at vi M E G E T ofte kommer ud til de samme arrangementer år efter år efter år efter…

Men… så bliver udfordringen jo, at finde motiver, som man ikke skød sidste gang. Og dét sker da heldigvis fra tid til anden. Og tak for det!

Således bragte søndagens dagsbefaling mig til den årlige traktorudstilling i Aars. Og efter at have vandret rundt i en dunst, der minder om bildækket på en færge, så var der der. Motivet! En træt knejt, der var med onkel og morfar på udstilling.

Sådan!

De små ting i livet :-)

Nogle gange skal der ikke så meget til, for at man bliver sådan lidt glad i låget.

Lørdagens vagt sluttede med en koncert på Skråen i Aalborg. Fik tilbudt en kop kaffe, da jeg ankom, men måtte lade den vente, da jeg liiiige skulle skyde koncerten først. Efter endt fotografering vendte jeg tilbage til baren, hvor jeg mødte dette syn 🙂

Kald mig bare lidt pladdersentimental, men det ér nu alligevel første gang, jeg har fået kaffe serveret på dén måde. Tommel op her fra 🙂

Bolddrenge & bromance

Der ér nu et eller andet bromance-agtigt over fodboldspilleres begejstring over et mål 😉

Fredagen bød på testkamp mellem AaB og svenske Häcken, og til trods for, at det temperaturen var det bedste argument for indendørs fodbold, så lykkedes det både de bolchestribede bolddrenge og undertegnede af få “noget i kassen”.

I regn og slud skal farverne ud…

Dagens første – og ubetinget VÅDESTE – opgave havde adresse på Flyvestation Aalborg. Hér havde en gruppe gymnasieelever været på et par dages praktik. Da vi stødte til dem, var de igang med en teambuildingopgave.

Og ja… jeg ved godt, at verden er i farver. Men den opmærksomme læser vil vide, at dét rager mig en høstblomst. Og så synes jeg faktisk, at det monochrome (fotografsprog for sort/hvid) giver det bedste billede af camouflagefarverne…

Et kig i tryllekunstnerens værktøjskasse…

Tirsdag morgen… Møder ind på Nyhedsfabrikken… Fotochefen befaler: Kl. 9.3o skal du lige tage et bille af Rune Klan og hans bagagerum.

Som sagt – så gjort. Tiden var dog knap, thi den Komiske Magiker havde travlt og skulle videre til en ny aftale i Viborg. Sidedørene i varebilen kunne ikke åbnes, så jeg måtte skyde gennem det lille vindue i førerkabinen. Lyset nedefra? Jamen, det er såmænd en lille lommelygte fra den lokale foderstofforretning 😉

Gallapremiere… IGEN…

Sidst, der stod gallapremiere på fotoprogrammet, var det en film om trolde. I aften var det noget mere håndfast: Dræberne fra Nibe. Den nye Ole Bornedal-film foregår i Nibe, så hvad var mere nærliggende, end at gallapremieren blev henlagt til Kino Nibe?

Og som det jo hører sig til, så var der både rullet rød løber ud, og kendisserne stor i kø, for at komme ind. Og selvfølgelig skulle der liiiiiiige skydes en selfie med skuespillerne Mia Lyhne og Nicolas Bro.

I røg og damp…

Der ér nu noget over at se andre folks penge gå op i røg – bogstavelig talt. Der var i hvert fald flere, der havde fundet vej til havnekanten i Aalborg nytårsaften. En mand – og hans firma – havde spenderet en uhyre masse penge på hvad de selv kaldte “det største fyrværkerishow på dansk grund”. Og ét er sikkert: manden fik dælme noget for pengene. Men det gjorde alle andre så heldigvis også 🙂

Godt nytår!

En kanon opgave…

Årets sidste arbejdsdag… I Løkken sørgede det lokale kanonlaug for et par solide knald ved middagstid, da de markerede årsskiftet med et par skud med kanonen ved den gamle faresignalstation.

Og… lad mig da også udbringe et ønske om et godt nytår 🙂

Husk at kigge dig tilbage…

Dagen bød på en fotoopgave i Skagen – vel at mærke noget solnedgang-blå-time-agtigt.

Og indrømmet… jeg får en smule nervøse trækninger ved den slags opgaver. For jeg ér ikke den store postkort-fotograf – især ikke på kommando. Men opgaven skulle jo løses, så byens karakteristiske vippefyr blev mit fotografiske pejlemærke. Og efter at have vadet rundt om fyret og forsøgt at lave noget fornuftigt, vendte jeg snuden tilbage mod bilen. Heldigvis holdt jeg således parkeret, at jeg kom til at vende snuden mod fyret, da jeg skulle ind i den, og SÅ var motivet der sgu’!

Så moralen må være: Husk altid, A L T I D at kigge dig over skulderen 🙂

Solceller, solceller og flere solceller…

Det er jo efterhånden ikke til at finde et ærligt hustag, uden det er plastret til i solceller. OK – måske en smule overdrevet. Men de ér der – og det er der bestemt ikke noget i vejen med. Slet ikke.

Jeg kunne dog ikke helt undgå at trække en kende på smilebåndet, da én af søndagens fotoopgaver lå nær denne lille bod.

En ubemandet kartoffelbod, med høflig selvbetjening OG solceller på taget.

Go’ stil & go’ søndag 🙂

For f….. og sgu’ og h……!

lysballade-1-of-1

Hvorfor? Hvorfor? HVORFOR er det lige, at nutidens lysfolk, der sørger for belysning på scenen under koncerter m.m. åbenbart kun har fået to farver lys at lege med? Hvor svært er det lige at fatte, at blå og magenta LED lys er noget Fanden har skabt?

Billedet ovenfor er taget under en koncert med Oslo Gospel Choir, da de gav koncert i Aalborg. Billedet er helt og aldeles ubehandlet. Og nej, det er ikke mig, der har givet koret blå ansigtsmasker på!

Sgu’!

Et royalt fløjt ;-)

“Du må ikke fotografere prinsen, mens han spiser og drikker”, blev der hvisket i øret på mig. Meeeeen… jeg vælger nu at se en mand, der fløjter.

HKH Prins Henrik var tirsdag på fransk visit i Aalborg, hvor han medvirkede ved afsløringen af sit eget kunstværk på Aalborg Kongres og Kultur Center.

Når heldet overhaler forstanden…

-1-of-1

Indimellem ér det nu helt OK, at være mere heldig end dygtig 😉

Søndagens program bød på indendørs fodboldturnering i Hobro.

Når benene er for lange…

Søndagens første opgave var intet mindre end en gallapremiere i Pandrup Kino. Den nye tegnefilm Trolls, som tager udgangspunkt i de verdenskendte Gjøl-trolde, fik premiere i Pandrup – fire dage før resten af landet. Dét skulle selvfølgelig dækkes at den lokale verdenspresse – deriblandt lokaludgaven af TV2.

I fagsproget kaldes det en “stand-up”, når reporteren, med mikrofon i hånd, ser ind i kameraet og beretter om et givent emne. Jeg ved bare ikke, hvad det så kaldes, når man knæler ned for at komme på omgangshøjde med en trold 😉

En rigtig mandag…

Mit vækkeur (mobilen…) bimlede ved 6-tiden, og varslede en ny uges begyndelse. Her til morgen lå der så også en Twitter-besked om, at der i nat var brand på Svinkløv Badehotel. Og knap var morgenkaffen hældt op, før der indløb en befaling fra nyhedsfabrikken, at jeg skulle mødes med kolleger ude ved hotellet. Så kaffen blev kylet i svælget, bilen pakket og afsted.

Og det var unægtelig et trist syn, der mødte os derude. Hvad der før var en imponerende træbygning er nu reduceret til en sørgelig brandtomt.

Så kan man vist roligt tale om en rigtig mandag 🙁

Når medmennesker bliver statister…

En af dagens opgaver lød på at skyde billeder af Kulturbro Aalborg (som er hængt op på siden af Jernbanebroen over Limfjorden). Og så ér det jo helt igennem fabelagtigt, at vi her til lands har en fotografilov, der gør os alle sammen til hinandens statister i vores billeder. For uden denne cola-drikkende Pokémon-jæger, så var billedet jo nok en kende (mere) kedeligt  😉

Når man nu alligevel bare står og venter…

Dagens vagt bød på TV (jo… den slags gør jeg også i), og var i dén tjeneste til kampen mellem AaB og Esbjerg. En kollega sørgede for de stillestående billeder, og jeg skulle lave de levende billeder til interviews efter kampen.
Jeg kom – undtagelsesvis – i rigtig god tid. Men det var nu godt nok, thi så nappede jeg et billede af AaBs nyeste spiller (Flores), da han blev indskiftet og fik sin kampdebut. Endelig fik jeg også et skud af de slagne vestjyder, der ventede på at komme på pressens skafot.

Når måger bliver en seværdighed…

Dagen bød på en lille opgave på Aalborg Havn. Turisterne hér havde absolut intet med opgaven at gøre. Men… når nu den stolte mand bare SKAL have et billede af fruen i selskab med en aalborgensisk måge, så ér man jo ligesom pisket til at tage et billede af det 🙂

Igang igen…

Ferien er forbi – for denne gang trods alt. Og hvad er mere nærliggende, end at starte op igen med en to timer lang spadseretur i naturen (og ikke mindst SANDET) omkring Grenen ved Skagen? Jeg var med en kollega på én af Naturstyrelsens ture, men jeg kunne nu ikke stå for denne bunker, som jeg passerede på vores vej.

Nyt grej ér bare bedre…

Foto: Martin Damgård

… også selvom det er noget gammelt isenkram.

Jeg har været så ufattelig heldig, at jeg har fået fingre i et Contax IIIa fra 1952. Det har tilhørt Einar Damsgaard, som for mange år siden var ejer/chefredaktør af Fjerritslev Avis. Jeg har aldrig mødt ham, men har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med hans søn og børnebørn (som stadig er mine kolleger på NORDJYSKE).
Der ér nu et eller anden uforklarligt over at få sådant et gammel kamera i hænderne, velvidende at det sikkert har været med til at skildre store og små begivender i Fjerritslev og omegn for 60 år siden. Men fedt, dét er det 🙂

Det bliver en go’ sommer!

P.S. Det er Egholm Færgen (den nye) der ses sejle mod Egholm.

Øhhh…

Billeder fra FIF's forboldskole i Fjerritslev. Foto: Martin Damgård

Det hænder jo, fra tid til anden, at der pludselig sker ting & sager foran kameraet, hvor enhver form for logik og fornuft ophører. Således også, da jeg skulle skyde lidt billeder fra en fodboldskole i Fjerritslev…

Op i flammer på Limfjorden

Foto: Martin Damgård

Dagens sidste opgave var – pudsigt nok – Sankt Hans aften i Aalborg. Opgaven skulle ganske vist løses til farvefjernsynet (24NORDJYSKE), men heldigvis kan kameraet begge dele. Så da ovenstående motiv dukkede op i videosøgeren, var jeg da også liiiiiiiige nødt til at hoppe over i “still-mode” og skyde et skud af den brændende tømmerflåde i Limfjorden.

Glædelig Sank Hans til alle & las os få noget sommer!

Let på tå under fjorden

Billeder fra Aalborg Halvmarathon 2016. Foto: Martin Damgård

Søndag løb (!) Aalborg Halvmarathon af stabelen. Denne gang havde de fået lov at løbe igennem Limfjordstunnellen, hvilket i dén grad blev dokumenteret af løberne.

Moden rock…

Billeder fra Farsø Open Air lørdag aften. Foto: Martin Damgård

Lørdag aften bød på Farsø Open Air. På scenen optrådte bl.a. Sanne Salomonsen. Og man må jo nok erkende, at hun efterhånden er vokset fra Rock-Mama til Rock-Grandma. Men man må nu alligevel lade sig imponere af hendes energi på scenen 🙂

Bare fordi…

Foto: Martin Damgård

Var på opgave i Hobro. Det handlede om børn, der byggede insekthoteller af europaller og hønsenet. Manden på billedet har absolut intet med historien at gøre. Han stod der bare.

Hvorfor jeg fotograferede ham?

Bare fordi 🙂

Sille og kræften

Sille (1 of 1)

Sille er syv år. Hun fik for et par år siden konstateret en kræftknude i hovedet. Hendes mor har været hendes største støtte gennem hele processen, og blandt andet lavet en side på Facebook for hende. En kollega og jeg er p.t. ved at kreere en længere føljeton til NORDJYSKE Plus, og i den forbindelse var jeg i dag med Sille og hendes mor på sygehuset, hvor Sille skulle igennem en MR Scanning.

Ikke just den sjoveste opgave, jeg har været på, men bestemt i den tungere ende af den journalistiske skala.

Sommeren er tilbage :-)

Badesæsonen på Blokhus Strand er nu skudt igang. Foto: Martin Damgård

Det er altid en fornøjelse at sætte kursen mod Blokhus Strand, når en fotoopgave byder det. Omend bilen trænger til en støvsugning bagefter…
Knejten på billedet var ikke dagens opgave, men derfor lå det jo lige til højrebenet at skyde årets første badebillede 🙂

Så kører vi igen…

Karneval i Aalborg giver bare billeder, som jeg ikke ligefrem møder ret mange andre steder 😉

Er endnu engang på Team Karneval fra NORDJYSKE, og beretter i billeder fra den største folkefest her i det nordjyske.

Lokalpolitik på menuen…

Dagens sidste opgave bød på en nyvalgt spidskandidat i Rebild Kommune. De lokale venstrevælgerforeninger skulle vælge en spidskandidat til det kommende kommunalvalg – et valg, hvor der vel at mærke kun var én kandidat…

Den ene kandidat vandt… og holdt straks en takketale. Og så ér det, at virkeligheden pludselig spiller én et puds: For hvor ér det dog tragikomik på højt plan, at selvom der bliver holdt tale, så SKAL madderne sættes ind på bordene.

Det er situationer som denne, der gør en arbejdsdag en smule sjovere 🙂

Musik til arbejdet…

Søndagens første opgave hører så absolut til i den kategori, jeg IKKE har skudt efter før: Sækkepiper!

Karolinelund i Aalborg dannede de grønne rammer om det nordiske mesterskab i sækkepipe. Og jeg skal da godt nok love for, at lydbilledet i Karolinelund, denne søndag formiddag, bestemt var anderledes end normalt. Men… da jeg nu ér en af dem, der i tidernes morgen sad og så The Royal Edingburgh Military Tattoo i farvefjernsynet, så var det nu ret OK, sådan at have musik til arbejdet 🙂

Op på en gammel model…

Blot et øjebliksbillede fra Fjerritslev Dyrskue anno 2016…

Dine øjne de skal se…

Ugens sidste fotoopgave var fødselsdagsreception for Mogens Jespersen (60 år), borgmester i Mariagerfjord Kommune. Og jeg må indrømme, at jeg ikke kunne dy mig for at aflevere dette skud af fødselaren, der giver en gæst en hyggelig krammer. Og jo, der findes også en “version” af motivet, hvor hans øjne er åbne. Men jeg synes nu alligevel, at det giver et eller andet til billedet, at han har lukket øjnene – thi den slags gør politikere jo (også) engang i mellem.

Den hvide verden

Jeg har godt nok fotograferet emnet “høst” mange gange. Men det var nu første gang, jeg skulle lave billeder af kalkhøst. For jo, kalk det høster man. Det var Kongerslev Kalk, der inviterede indenfor, og der ér nu et eller andet fedt over en fotoopgave, der både involverer duften af diesel, masser af støv i luften, et kamera der blev gråt i løbet af opgaven og en bil, der trænger MEGET til at blive vasket – og støvsuget…

Et sideskud…

En god kollega havde spurgt, om jeg ville skyde lidt billeder af hendes datter, da hun skulle konfirmeres søndag. Og man hjælper altid kolleger – altid. Datteren er ikke med på dette billede. Faktisk kender jeg dem slet ikke. Men da jeg stod og ventede, spottede mit falkeblik (!) denne fantastiske stilling 🙂

Når nørder mødes…

Nu bliver det VIRKELIG nørdet – sådan på den fede måde 🙂

Tirsdag besøgte vi en filmentusiast i Aalborg, der sammen med Teater Nordkraft viser Quentin Tarantinos “The Hateful Eight” i roadshow-versionen. Altså 70 mm Ultra Panavision på RIGTIG filmstrimmel. Og til netop sådan en opgave, så ér det jo oplagt at skyde et par billeder af manden – med et lettere bedaget Polaroid kamera.

Op i ISO’en…

Ja… Jeg VED det godt. Det skal handle om billeder – ikke teknik. Meeeeen… jeg er nu alligevel nødt til at sige, at det nu engang ér rasende rart, at ISO-vælgeren ikke længere stopper ved 3200.

Aftenens koncert på 1000Fryd i Aalborg var alt andet end “overbelyst”. Og så er 12.800 ISO nu en rar ting 🙂

Øvelser med kamera på gulv…

Dagens program rummede et besøg på Kunsten i Aalborg. Hér skulle vi lave et lille skriv om kunstneren Ernesto Neto, der udstiller på stedet. Under min rundering med kameraet, for at finde motiver (nok) til kollegaens artikel, skulle de tre indianere fotograferes foran et relativt stort maleri.

Første spadestik…

Hvorfor? HVORFOR skulle de tre herrer absolut stå foran et kæmpe reklameskilt, da de skulle tage det (symbolske) første spadestik til nye byggegrunde ved Hobro?Nåååå… det er for reklamens skyld? Jamen, jeg stiller lige om til annonceafdelingen.

Og tager billedet fra en anden vinkel 😉

Fryser på vej…

Var som sådan på vej tilbage til “basen”, efter en opgave downtown Aalborg, da min vej blev blokeret af fire gutter, der havde givet sig i kast med at flytte en lille kummefryser.

Sæt farten ned…

Dagens opgave var et virksomhedsportræt, til avis & farvefjernsyn, af fabrikken Dolle i Frøstrup, der fremstiller loftstrapper. Under min vandring rundt i produktionen, for at skyde motiver hér og dér, faldt jeg over denne besked til truckførerne.

Alle arbejdspladser burde have denne besked på deres gulv 😉

Mudderbad?

Dagen bød på en opgave til farvefjernsynet på det nyligt opførte Hotel Fårup, som ligger i… Fårup Sommerland 🙂

Ikke langt derfra spottede jeg dette skilt. Og ja, jeg HAR et eller andet med skilte. Undskyld…

Kig den anden vej…

Indimellem kan det nu godt betale sig, at “se den anden vej”, når man er ude og svinge kameraet. Dagen bød på (endnu et) første spadestik på (endnu et) nyt byggeri i Aalborg. Jeg havde ganske vist vundet i fjernsynslotteriet, og skulle begå en stribe levende billeder fra begivenheden. Men… da Kasket Karl hér og den blå cykel (med pels på sadlen) bare stod dér og gjorde sig til, så fik kameraet liiiiiige lov til at sige “klik” 🙂

Meget Glade Piger…

I mit job render man jo indimellem ind i kendisser, og ikke mindst kendisser “to-be”. Dagen i dag bød på en ualmindeligt underholdende møde med to fra den sidste kategori.
Ida & Lærke deltager i MGP på Statsradiofoniens fjernsynskanal nummer et med nummeret “Bar’ for vild”. Og man må sige, de levede op til dén titel, da en kollega og undertegnede hér mandag eftermiddag besøgte dem hjemme hos Ida. Mens kollegaen snakkede med forældrene, ude i køkkenet, lavede jeg billeder inde på Idas værelse. Og som det måske fremgår af billedet, så… var der i dén grad krudt i de unge damer.

De vil i øvrigt gerne opfordre til, at man stemmer på sang nummer 9 på lørdag 😉

Dommere i nævekamp, eller…

Nu ér det jo ikke en hemmelighed, at jeg ikke er den største sportsfanatiker blandt fotograferne på NORDJYSKE. Om det er derfor, mit blik, i dagens ishockeykamp mellem Aalborg Pirates og Esbjerg Energy, faldt ned på dommerne, skal jeg lade være usagt. Men i al beskedenhed så er det sgu’ da et ret OK sportsfoto 🙂

Jamen, verden er i farver…

Vorherre skal vide, at jeg MANGE gange har hørt frasen “jamen, verden er jo i farver…”, når jeg har skrællet farverne af et billede og ladet motivet fremstå i sort, hvid og et utal af gråtoner.
Men… uagtet det faktum, at verden er fyldt med farver, så ændrer det ikke på, at sort/hvid nu engang ér fedt 🙂

Og motivet? Det er Danni Toma, en succesfuld rapper fra Aalborg.

Suk…

Jamen, for hulen da osse! Pak nu den &&%#€” mobiltelefon væk og nyd koncerten! Én ting er, at du sidder laaaaaangt tilbage i salen, og alligevel ikke kan se Lisa Nilsson på din skodskærm. Noget andet er, at du kraftpetervælteme optager PÅ HØJKANT!

Suk…

Det tar’ kun fem minutter…

Fra tid til anden får vi fint besøg på NORDJYSKE. Onsdag var det stand-up komiker, Christian Fuhlendorf, der kiggede indenfor. Han skulle interviewes til avisen og i radiostudiet hos Radio NORDJYSKE. Jeg havde fået opgaven med at skyde et par skud til avisen, og jeg var godt klar over, at jeg nok ikke havde oceaner af tid. Kollegaen med pen & blok skulle jo have et interview i hus, inden radioværterne tog over med deres spørgsmål.
I sådan en situation ér det jo en gave, for en fotograf, når “motivet” kender spillets regler, og kan agere foran kameraet. Jeg brugte max fem minutter og skød mindre end 50 skud på D4’eren.

Ingen regel uden undtagelse

Den kvikke læser har måske bemærket, at hele – og jeg mener HELE – mit projekt med Ranum Efterskole dels er i tværformat, dels i vidunderlige sort/hvid. Hvis du er fotograf ved du hvorfor 🙂
Men… engang imellem må man bøje reglerne en lille bitte smule. Da hele holdet på Malaysia-turen ville have et gruppebillede foran Petronas Towers i Kuala Lumpur, så var jeg godt nok nødt til at tippe det lille Fuji. Hvad der oplyser de unge mennesker? Jamen, når man nu ikke (som sædvanlig) medbringer flash, så må man jo ty til det, som alle teenagere har lige ved hånden 24-7: Deres mobiltelefoner.

Turen går til…

Så har man måtte pakke rygsækken igen. Ranum Efterskole har endnu engang inviteret mig med på én af deres utallige rejser. Og det siger man jo ikke nej til 🙂
Denne gang er jeg “embedded” på den tur, der går til Kuala Lumpur (og omegn) i Malaysia.

Jeg vil løbende – og når der er internet i nærheden – smide billeder fra turen op på billedlotteri.dk: http://www.billedlotteri.dk/?page_id=2015

Et nyt år er begyndt…

…hukommelseskortene er formatteret og friske ruller film ligger klar i den “fotografiske goodiebag”.

Årets første dag bød såmænd på en fridag… Men selvom La Familia og undertegnede luftede os selv på Tranum Strand, så var Fuji’en naturligvis med, så en nytårsfejrende turist kunne blive foreviget, mens han forevigede sin flygtige stregtegning i strandsandet.

“Ingen ser noget. Hurtig som en ninja”

Guderne skal vide, at der ér trods alt er lidt tilbage, som jeg ikke har den store viden om. Og hér er sport i dén grad repræsenteret. For jeg har altså (endnu) ikke heeeeeelt fattet, hvorfor sportsfolk absolut altid skal klaske hinanden på røven/lænden…

Aalborg Håndbold pryglede lørdag St. Gallen ikke mindre end 30-20 i EHF Cuppen.

Julemandens højre hånd…

Lad det være sagt med det samme: Årets julebillede er hermed taget! Det kan simpelthen ikke overgåes! Punktum!

Fredagens sidste opgave var den officielle åbning af julemarkedet på Gammeltorv i Aalborg. Dog skulle julemanden liiiiige have en hjælpende hånd, inden han atter kunne danse i takt til sin egen musik.

Det bliver en GO’ jul i år 🙂

Back to “old school”…

Det er sort/hvidt… Det er grynet… Det er støvet… Der er hår på… Det er gammeldaws…

Det ér nu stadig forbundet med en hvis portion spænding & forventning, når der bliver fyret op for den 16 år gamle Polaroid Sprintscan, så jeg kan se, hvad det nu var jeg skød på en for længst udløbet Ilford XP2’er engang i sommer.

Kort fortalt: Analog fotografi holder stadig 🙂

Tja… mmm… bum bum…

asetek (1 of 1)

Ja… hvad kan jeg sige: Indimellem sker der ting & sager foran kameraet, som ingen er herre over. Skulle skyde et par billeder af direktøren for en virksomhed i Aalborg.

Han havde sin hund med på arbejde 😉

Endnu en madfotografering…

Mandag bød på endnu en omgang fotografering af mad til madanmeldelse. Det gør vi en del i – omend jeg aldrig bliver inviteret med ud at spise…
Konceptet er klart: Skriverkarl m/k har på forhånd været undercover gæst på en restaurant, og fotograf sendes så derhen nogle dage efter, for at skyde billeder af retter som dem, kollegaen arbejdede sig igennem.
Jeg har (og nu bliver det nørdet…) i lang tid udelukkende brugt mit lille labre Fuji X100T til denne slags opgaver, thi dette lille vidunder har en guddommelig macro. Derudover er det ikke nødvendigt med flash, for Fuji’en KAN bare det gylle, når det handler om høj ISO.

Velbekomme 🙂

Urban explorer…

Qua mit embede står jeg indimellem overfor de underligste ting… Denne søndag var bestemt ingen undtagelse! Dagens første opgave førte mig til Nibe, hvor min kuglepenssvingende kollega og undertegnede skulle begå en lille ting om svømmehallen i Nibe.

Og så står man dér, midt i et villakvarter, og så dukker der sådan én her frem! Jeg troede sgu’ lige, jeg var landet i Rusland…

Hvad der gemte sig i mørket…

Fredagens sidste opgave var en omgang seriøs tråd & spade! Guitarekvilibristen Joe Satriani gav koncert i Aalborg. To numre fik undertegnede lov at fotografere, og på vej ud af “graven” gik jeg i knæ og skød lidt publikumsbilleder. Og hvilket publikum 😉

Hvad øjet ikke ser…

Som fotograf ér det nu lidt pudsigt, når der indimellem dukker en opgave op, hvor motivet netop er en… fotograf.
Fredag bød netop på én af disse opgaver: Nathalie Rouquette er fotograf med speciale udi fotografering af børn. Hun havde gang i et “photoshoot” med tre søskende, da jeg dukkede op. Og jeg kunne ganske enkelt ikke stå for netop dette motiv – med Laura stående bag træet 😉

For langt ude? Hmmm… måske…

Dagens sidste opgave var på Aalestrup Skole. Hér er man netop blevet “certificeret DGI skole” – med ret til at løbe på gangene (så eleverne får rørt sig mest muligt). Ét af tiltagene, for at motionere ungerne, er at man har udsmykket trappen med den lille tabel…

Vild med malerier…

Uha da! Nu har fotografen sandelig mødt en kendis, og straks skal det på nettet…

Dagens program bød på Erik Peitersen på slap line med pensel, hvidtøl og farvepigment. Han udstiller p.t. på Museumscenter Aars, og det vel at mærke med en form for arbejdende udstilling: Han har hængt 10 lærreder op og så bliver der ellers malet løs hele ugen. Han skal være færdig på lørdag.

Og kendis eller ej, det ér nu altid spændende at få lov at lure løs, når en kunstner giver den gas med hvad end han/hun nu nørder løs med 🙂

Én af de svære…

Indimellem dukker der opgaver op, som på (foto)papiret lyder som en opgave, der ikke burde være mange ben i. Men så er der lige den der uberegnelige faktor: Virkeligheden…

Søndag bød på en sådan opgave! Vi skulle begå en lille reportage fra Karolinelund i Aalborg, hvor en masse byboere har fået et lille bette lod jord, hvor de har plantet lidt af hvert udi grønt og spiseligt.
Desværre havde haveejerne ikke samme trang, til en tur i det grønne, som os. Så opgaven blev med ét en smule sværere – i hvert fald hvis det var meningen, der skulle liv på billederne 😉
Men… det gik nu OK alligevel…

På messe – igen…

I kraft af mit embede går jeg tit på messer. Alt for tit… Og når sandheden skal frem, så ér det ikke altid lige juhu-agtigt at skulle prøve at vride billeder ud af konceptet “En hal fyldt med masser af lange borde og boder – tilsat en masse mennesker der står på den ene side af bordene som faldbyder noget til en masse mennesker på den anden side af bordene”.

Men… indimellem så popper der motiver frem, som kan bryde “konceptet”. Heldigvis 🙂

Op og hænge…

museum (1 of 1)

Sådan! Så lykkedes det sgu’! Jeg har fået billede op på en væg i et museum!

Hér torsdag åbnede udstillingen Status:15 i Museumsbygningen (det hedder det altså…) i København. 99 flotte, fede og formidable fotos – plus mit – pryder væggene og giver beskueren et “øjebliksbillede af professionelt dansk fotografi”. I al beskedenhed må jeg jo nok indrømme, at jeg da ikke er decideret flov over at have fået et enkelt skud på med udstillingen 🙂
Billedet er fra mit “ongoing project” fra Ranum Efterskole.

Den enes lidelse – en andens billede…

tivolihelvede (3 of 3)Søndagen bød på en af “rutineopgaverne” her i det nordjyske: Ambu Festen i Hobro.

Da jeg listede rundt i tivoliet, på jagt efter motiver, lød der pludselig en høj og vedvarende hylen & jamren fra én af helvedesmaskinerne. Det var såmænd en ungersvend, der på få sekunder fandt ud af, at han netop havde taget dagens dårligste beslutning…

Omend han på billedet ser ud til, at morgenmaden er på vej op igen, så slap sidekvinden med skrækken. Han fik lov at hoppe af – hvorefter maskinen fortsatte med resten af passagerne.

Just another day at the office 😉

 

Frem med farveladen

Billeder fra The Color Run i Aalborg. Foto: Martin DamgårdDagens mest kulørte opgave: The Color Run for første gang i Aalborg.

Sjældent er jeg da blevet så støvet til, på en opgave for Tidende. Men det var i sandhed det hele værd – også selvom mine sko fik en anden farve og kameraerne lige skulle en tur omkring en kompressor bagefter 😉

 

Skub! Skub! Skub til taget!

KatoPublikum (1 of 1)Fredagens sidste opgave lød på Kato i Karolinelund i Aalborg. Og man må i sandhed sige, at dén thybo, han kan sgu’ sætte gang i en fest.

Og publikum gav den gas. Meget gas  😉

 

I røg og (knap så meget) damp…

Så sluttede Den Store Havnefest i Aalborg (i folkemunde kaldet Tall Ships Race) med et ordenligt brag. Eller i hvert fald med en hulens masse af dem.

Deres udsendte havde fået fornøjelsen at skulle skyde en r..fuld billeder af den knaldende begivenhed. Og med hjælp fra en umanerlig flink skipper ombord på der russiske skib Shtandart, havde jeg en prima placering, da først de pyrotekniske troldmænd tændte lunterne.

Faktisk var det (og det er ikke engang løwn) min første gang udi fotografering af fyrværkeri. Men der var heldigvis krudt nok, så jeg havde lidt at øve mig på 😉

 

Det stod ikke på fotosedlen…

Har fornøjelsen af weekendvagt, selvsamme weekend som Kongerigets største havnefest (The Tall Ships Race) holdes i Aalborg. Desværre er den maritime festivitas IKKE på weekendens fotosedler, men derfor kan man jo godt liiiiiiige smutte forbi med et skarpladt kamera.

For det kunne jo være…

 

Pral er tilladt…

Nogle gange må man godt prale. Bare lidt…

Jeg har jo atter kastet mig over det analoge fotografi. Dels for at genopdage den laaaaaangsooooooommeeeee(re) måde at fotografere på, dels fordi billeder, skudt på film, bare ér fede at se på. I den forbindelse er jeg gået på jagt efter sjove & spændende kameraer. Og forleden ramte jeg sgu’ plet: En flink mand solgte mig et Leica Minilux til en umanerlig pæn pris – nok det tætteste man kommer på et ubevæbnet røveri…

Billedet hér er af den yngste Damgård, og det er skudt med Minilux’en på en Fujifilm Superia.

Man er glad 🙂

 

Ferien er forbi…

Sommerferien er slut i denne omgang. Både for undertegnede og for Aalborg Håndbold.

Dagens program bød på en bette reportage til NORDJYSKEs papirplatform, og dét lod trak jeg 😉

 

Dødens ø…

Det ligner kulissen til en Fredag d. 13. film. En ø midt i en idyllisk fjord, omgivet af skov og bjerge. Vandet er blåt og himlen ligeså. Stilheden er larmende. En lille færge ligger klar til at sejle folk frem og tilbage mellem øen og fastlandet.

Jeg er p.t. på ferie i Norge, og under dagens “tur ud i det blå” passerede vi et skilt, der viste ned til Utøya. Jeg fik vendt bilen og vi gjorde holdt.
Uden tvivl den mest uhyggelige “seværdighed” under vores tur… Det er jo direkte skræmmende og forbandet uhyggeligt at tænke på, at én gal mand, med hjernen og hjertet på det helt forkerte sted, en sommerdag i 2011 sejlede derud og skød 69 unge mennesker.

Den Vådeste Dag…

Enkelte vil nok være bekendt med, at jeg nu igennem et par år har leget fluen på væggen på Ranum Efterskole. Jeg forsøger efter bedste evne at indfange hvad det vil sige at gå på efterskole.
Noget af det mest følelsesmæssige ved et efterskoleophold skulle efter sigende (jeg har ikke selv gået på efterskole) være den sidste dag på skolen, hvor alle tager afsked med hinanden. Derfor drog jeg på min første feriedag til Ranum, for at se, om det nu kunne passe.

Og dét kunne det!

Skulle man navngive dén dag, så må det så absolut være Den Vådeste Dag.

 

…når det er OK at gå på arbejde

Ja, ja… Jeg ved godt, det “bare” er en gravemaskine. Omend en af de lidt større af slagsen. Men det er egentlig også bare for at fortælle, at en af de absolut FEDESTE ting ved mit job er chancen for at komme ind på steder, hvor man ellers ALDRIG ville komme ind.

Dagen bød på en dobbelt-medial opgave (jeg skulle både lave stills og farvefjernsyn) på Aalborg Portland, og dér kommer man ikke så tit.

Så gør det ikke så meget, at kamera og kluns blev møgbeskidt i løbet af de tre timers rundtur på fabrikkens område 🙂

 

Politik i sidespejlet…

Indtil nu har jeg været (lykkeligt) forskånet for opgaver, der involverede folketingsvalget. Men i dag holdt den ikke længere. Fire nordjyske MF-aspiranter havde sat kursen mod Egholm, hvor de ville tage det første (symbolske) spadestik til den tredie Limfjordsforbindelse. Som lemminger hægtede det meste af den nordjyske verdenspresse sig naturligvis på, og vi drog mod Egholm.
Efter endt dont på øen vendte vi tilbage til fastlandet. Og netop som jeg havde sat mig i bilen, og skulle til at køre af færgen igen, dukkede motivét op – i mit sidespejl.

Politiske modstandere eller ej – så SKAL der være plads til et gruppebillede 😉

 

En legende takker af – næsten da

Fredag havde jeg den lidt spøjse opgave, at skulle med Grete Dahl ud på et par opgaver. Grete kan på mandag fejre ikke mindre en 50-års jubilæum som fotograf på NORDJYSKE Medier – dog de fleste af årene på Aalborg Stiftstidende. Et så markant jubilæum skal naturligvis markeres. Og dét bliver det. På søndag bringer vi en lang række af hendes pletskud fra det sidste halve århundrede, krydret med en lille artikel om hende. I den forbindelse skulle der skydes lidt billeder af Grete “in action”, og det blev så undertegnede, der fik fornøjelsen.
Grete er en knald-hamrende dygtig fotograf og en rasende rar kollega. Men Grete har også sin mening – ikke mindst i forhold til hvordan kilderne skal stå på billedet 😉

 

At tænke som en paparazzi…

Billeder fra Kronprisse Marys besøg hos AaB tirsdag eftermiddag. Foto: Martin DamgårdTirsdag bød på én af den slags opgaver, som jeg har det rimelig ambivalent med: Kronprinsesse Mary skulle besøge AaB og dét skulle vi jo dække. Jeg ér ikke udpræget royalist, men derfor kan (og skal) man jo gå til opgaven med samme ildhu som til alt andet. Men… når man så lige pludselig kan lege lidt paparazzi, så bliver det da en smule sjovere. For hvad ér det egentlig vi ser på dette billede? Er det virkelig Kronprinsesse Mary, der er et splitsekund fra at kysse en ukendt kvinde? Næh… det er såmænd bare Kronprinsessen og én fra hendes følge, der skiftes til at hviske et eller andet til hinanden. Men sådan er der jo så meget 😉

Lampefeber eller ???

haandbold (1 of 2)Lørdag bød på (endnu en) håndboldkamp i Gigantium, Aalborg. Dagens slag stod mellem Aalborg Håndbold og KIF Kolding. Efter kampen står den dansktalende verdenspresse (næsten) i kø for at lokke kloge ord ud af spillere, trænere og andet godtfolk. Således var TV2 Sporten også på pletten, omend lysmanden ikke så heeeeelt så begejstret ud. Måske var det lampefeber…

 

Når enden er god…

teater (1 of 1)Nogle dage ér bare ikke som andre…

Dagen bød på en teaterfotografering på Aalborg Teater, hvor de laver en teaterkoncert med fokus på melodi grand prix og camping…

 

I stiv arm…

DM (1 of 1)Jeg er helt & aldeles vild med hendes udtryk i ansigtet. Koncentration når det er bedst.

Tordag bød på en opgave, som jeg IKKE har haft før: To piger på 10 og 11, der dyrker crossfit og skal til DM i vægtløft.

 

Øjne så store som…

Maalmand (1 of 1)Indrømmet – igen – jeg ér ikke den store sportsfan. Men jeg elsker Aalborg Håndbolds målmands øjne. Hvorfor lød det på en eller anden måde forkert? Man fornemmer unægtelig at hér er en mand, der ser sin bøddel i øjnene mikrosekunder før skuddet falder.

Aalborg Håndbold tabte iøvrigt til BSV…

 

Trænerkys…

HIKkys (1 of 1)Fodbold ér (heldigvis) ikke kun 2 x 11 sommerklædte sportsentusiaster med én bold. Fredag aften stod der fodboldkamp mellem Hobro IK og Esbjerg Fb på fotobestillingen. En hjemmekamp som de lokale helte vandt 3-1. Efter slutfløjtet var træner for Hobro IK, Jonas Dal, lige henne og hilse på en publikummer 😉

 

Go’ fredag & go’ røv… eller… øhhh…

roev (1 of 1)Hér står man stille & roligt i udkanten af en rundkørsel og venter på en vindmølletransport. Og pludselig får begrebet “widescreen” en ny betydning… Hans mor er garanteret stolt 😉

 

En bid arbejde…

rejsegilde (1 of 1)Endnu et rejsegilde… Endnu en (god) undskyldning for at spise frankfurtere i arbejdstiden… Jeg elsker mit job 😉

 

Dansen går…

DanseLars (1 of 1)Jeg VED godt, at det er nemt at more sig på andres bekostning. Og jeg VED godt, at det er på grænsen af unfair at tage billeder af folk, når deres øjne er lukkede. Men… dagens sidste opgave var Lars Løkke Rasmussens besøg hos Aalborg Vestre Rotary, og da jeg kiggede råfilerne igennem lå denne her i blandt. Jeg tror, det er ét af den slags billeder der ville gå godt sammen med et stykke musik  🙂

 

Venteplads…

Billeder fra beredkabsøvelse i Agersted tirsdag aften. Foto: Martin DamgårdTirsdag aften drog beredskabet i Brønderslev Kommune ud i felten for at øve sig. Mens jeg muntrede mig med at skyde billeder på tusindvis af ISO, så lå der pludselig et par figuranter bag en ambulance. Hér havde en brandmand efterladt dem – der kom jo nok en læge og kiggede til dem 😉

 

Skyd et bibliotek…

bibliotek (1 of 1)Nogle gange har man lov at være bare LIDT heldig… Opgaven lød på at tage et par billeder af biblioteket i Aabybronx, fordi det skal flytte. Og hvor bliver man (som fotograf) nærmest lykkelig indeni, når der lige pludselig sker ting & sager her & dér i billedet, når motivet som udgangspunkt kun bestod af mursten 🙂

 

Det bedste billede – bare ikke af vinderen

Loven (1 of 1)Tirsdag blev Den NORDJYSKE Initiativpris uddelt for første gang. Gæt engang, hvem der stod bag den 😉 Nå… men jeg havde fået fornøjelsen at skulle lave billeder på arrangementet, og kastede mig ud i den udfordring det nu engang er, når lysfolkenes favoritlamper er henholdsvis magenta og blå.
Vinderen af prisen er ikke hende på billedet. Hun blev “kun” nr. 2. Men til gengæld fik jeg et p…. godt skud af hende & hendes purk. Hun hedder forøvrigt Anja Loven og var nomineret pga. hendes arbejde med nigerianske heksebørn.

 

Knirkende knogler – eller var det gulvet?

OldBoys2 (1 of 1)Indimellem dukker der fotoopgaver op, der bare ér sjovere. Én af dem var i dag, hvor jeg skulle besøge Gymnastikforeningen af 1925, som holder til i Aalborg. Yngste gymnast er i 60’erne – ældste er 94! De lagde ud med fælles opvarmning tilsat fællessang. En af den slags opgaver, der gør, at jeg har verdens fedeste job 🙂

 

 

Der er skilte og så er der “skilte”…

Foto: Martin DamgårdIndrømmet, jeg har måske en lille fetish for skilte… Men da jeg i min jagt på enlige cykler (jo, til et billede til avisen…) mødte dette fantastiske skilt på Gjøl Havn, så MÅTTE jeg skyde et skud af det. Der ér sgu’ et eller andet grotesk/absurd over dén form for skiltning. Tænk, der er nogen der har fået løn for at lave skiltet og for at sætte det op (det var ét af flere på havnen). Og lur mig, om ikke de fleste, der kommer ned på Gjøl Havn efter mørkets frembrud nok selv kan se, at “Hov! Hér er ingen lys på vejen”.

 

Vafler og fadbamser…

Bruggefan (1 of 1)Endnu en fodboldkamp skal dækkes med både døde og levende billeder. Denne gang er det dog under sydlige(re) himmelstrøg – nærmere bestemt i Brugge i Belgien.

Forud for kampen mødte vi en flok af AaBs fans, der havde taget hul på opvarmningen…

 

Brrrrrrrrr……..

vinterbad (1 of 1)Søndagsvagten begyndte på Blokhus Strand. Hér tog man hul på fejringen af Blokhus’ 150-års jubilæum som badeby. Og hvem er bedre til at tage hul på en fødselsdag, end en flok vinterbadere? Jeg var dog MEGET glad for mine overtræksbukser 😉

I vand til (næsten) op over ørerne…

Billeder til artikel om flagermus i Nordens Kridtgrav. Foto: Martin DamgårdHavde forleden den “fornøjelse” at følge et par MEGET begejstrede naturvejledere, da de skulle tælle flagermus. Vel at mærke inde i en 400 meter lang minegang under Aalborg. Ikke en opgave, man får hver dag. Heldigvis – for man kan ikke just påstå, at det var nemt at komme ned til de små bæster  🙂

 

Postkasser på den anden side…

Foto: Martin Damgård

Jeg er her i januar taget med Ranum Efterskole til New Zealand, hvor 32 elever og tre lærere skal på et regulært “roadtrip” på de to øer, som landet består af. Mine billeder fra turen kan du se andetsteds her på billedlotteri.dk. Men da vi besøgte Queenstown spottede jeg denne række postkasser. Og jeg tror sgu’ ikke dén var gået her i DK  😉

 

Forgrund & baggrund

orkester (1 of 1)

Tit er det i baggrunden, alt det sjove sker. Således også på Aalborg Banegård, hvor Aalborg Jernbaneorkester spillede så det var en lyst.

Min datter havde advaret mig…

polen (1 of 1)

Jeg havde her i weekenden min debut som “rejsende i sportsbilleder” da jeg var et smut i den polske by Kielce, for at overvære Vive Kielce vinde over Aalborg Håndbold. Min sagde inden afrejsen, at det da kunne være skægt, hvis de der polske piger fra Melodi Grand Prix også dukkede op.
Og sandelig ja, lige inden startfløjt var der dans & musik på banen – en kende inspireret af ovennævnte bidrag til MGP.

En stripper på hvert ben…

stripper (1 of 1)

Aftenens sidste opgave var et smut på messe… Nordic Erotic forsøger at løfte arven efter tidligere års erotikmesser, og denne aften var det så i Nørresundby. Stripperne Copenhagen Gigoloes gav den gas på scenen til stor fryd for det kvindelige publikum…

En hund efter peberspray…

betjent (1 of 1)

Dagen bød på en opgave i Aars, hvor skoleelever mødte bl.a. politibetjente og ambulancereddere. Én af betjentene fortalte om den gang, hvor han og en kollega brugte deres peberspray mod et par kamphunde…

Krydderi på tilværelsen…

kanelpige (1 of 1)

Normalt dækker vi ikke 25-års fødselsdage på NORDJYSKE. Men… når nu en kollega skal skrive en artikel om traditionen med at give ugifte 25-års fødselarer kanel, så catecrashede vi en dobbelt-fødselsdag, hvor et kærestepar i Aalborg begge fyldte 25 år.

Festens gæster bagbandt det unge par til et par vejskilte, og så fik de ellers så hatten passede…

 

En kritisk kunstner…

borgmestermaler (1 of 1)

På dagens program stod en tur til Hobro. Hér havde borgmesteren tilbudt sig som model for en række lokale kunstnere. På en time malede de hver især deres eget portræt af borgmesteren – og det kritiske blik var der også plads til.

Statuettepigen…

statuettepige (1 of 1)

Kronprinsparrets Pris 2014 blev uddelt ved et vældigt DR-show i Musikkens Hus i Aalborg. Og da jeg så var ramt af weekendvagt samme dag, tja så fik jeg så fornøjelsen af at dække begivenheden sammen med min makker D4. Den unge dame på billedet var aftenens statuettepige.

 

 

Støj på linien…

opera (1 of 1)Dagen bød på en opgave på en skole i nærheden af Aalborg. Poderne var igang med at lave en opera, og skulle i den forbindelse lave en lydkulisse, der skulle lyde som en magisk skov…

Hva’ kan jeg sige? Det var én af den slags opgaver, som er udfordrende på flere måder  😉

 

Med næsen i sky…

groentflag (1 of 1)

Dagens begyndte med en velkendt opgave: En skole har fået Friluftsrådets “grønne flag”. Endnu en skole… Endnu et grønt flag… Endnu en borgmester… Endnu en skoleinspektør…

Med røven i…

stillads (1 of 1)

Dagens fotoopgaver bød på en ny restaurant, som er ved at rykke ind i lokaler, hvor der tidligere har været en anden restaurant. En håndværker skulle op på stilladset, men “løb tør” for stige undervejs…

Brand i ballerne…

bigballebrand (4 of 4)

Havde egentlig håbet på en stilfærdig aftenvagt… Men sådan skulle det ikke gå, thi i en lade nær Løgstør udbrød der brand i en hulens masse baller…

Supermoon

Supermånen set nær Frejlev. Foto: Martin Damgård

Hmmm… Når man ikke kører rundt med en mega-monster-gigastor tele i bilen, så må man jo nøjes med at skyde The Supermoon med hvad man nu lige har ved hånden  😉

Helt i fisk…

fiskebutik (1 of 1)

En ny fiskebutik har set dagens lys i Aalborg, og i al beskedenhed syntes jeg at det for en gangs skyld er lykkedes OK at skildre temaet “ny butik” en smule anderledes  🙂

Skolestart…

Billeder til artikel om eliteidrætsklasser i Aalborg. Foto: Martin Damgård

Det er blevet SÅ moderne med de hersens elitesportsklasser, hvor sportsgale skoleelever får mulighed for at kombinere sport og skolegang. Således også i Aalborg, hvor denne ungersvend, på grund af en skade, var henvist til bænken.

I dronningens klær’

rekrutter (1 of 1)

Aalborg Kaserner bød velkommen til 290 nye rekrutter. Og NORDJYSKE var naturligvis med…

Pimp My Cow

Billeder fra Hobro Dyrskue anno 2014. Foto: Martin Damgård

Dagen bød på (endnu) en omgang dyrskue i Hobro. Hér blev hørmen af kolort næsten kun overdøvet af hørmen fra de mange flasker sparymaling, der blev brugt til at give køernes kulør et ekstra pift…

Bryllup på slottet

Foto: Martin Damgård

Det har intet som helst med arbejde at gøre. Men… når man nu ér inviteret med til bryllup, så skulle man da være et skarn, hvis man ikke medbringer et kamera  🙂

Hjemmeplejere i demo

demo (1 of 1)

Aalborg Kommune havde fyret en stor gruppe medarbejdere i hjemmeplejen. De ikke-fyrede kolleger støttede deres fyrede kolleger med en demonstration foran Nordkraft i Aalborg, hvor de fyrede var til møde.

Cowfitting

cowfitting (1 of 1)

Man skal se meget, før kameraet løber tør for strøm. Sluttede ugen med at dække et minikursus i “cowfitting”, som i al sin enkelt hed går ud på at få koen til at gøre sig s…. godt foran dommerne ved Hjørring Dyrskue.

Selfie in natura

Selfie ved Bulbjerg. Foto: Martin Damgård

Thy Race Ultra Trail havde mållinie på Bulbjerg, som unægteligt er ét af kongerigets flotteste naturområder. Det var egentlig derfor, jeg var der… Men… Øhhh…. Tja… 🙂

Øhhh…

FUHhest (1 of 1)

…indimellem sker der ting & sager foran én, som man IKKE lige havde set komme.

Et færdselsuheld havde “spredt” sig til en mark, og det syntes hesten åbenbart var interessant…

I vesten daler solen ned…

Foto: Martin Damgård

Solnedgang i regnvejr ved Birkelse.

Pust! Støn!

Billeder fra Sildeløbet 2014 i Nibe. Foto: Martin Damgård

I mål… Sildeløbet 2014 i Nibe.

Før take off

PremiraAir (1 of 1)

Blandt dagens opgaver var Premira Airs første flyvning fra Aalborg Lufthavn til Costa del Almeria…

Guldmedaljer & guldbajere

AaBfan (1 of 1)

Den aalborgensiske fodboldklub AaB kunne kalde sig danske mestre en uge inden sæsonens sidste kamp. Dét blev bemærket og markeret i Jomfru Ane Gade i Aalborg.

Fans, fest & fyrværkeri

AaBfans (1 of 1)

Når man nu alligevel er pisket til at skulle fotografere en fodboldkamp, så ér det da godt at bolddrengenes fans kan skabe lidt fest på tribunerne  😉

Kig op kære kollega

Sportspris-1

At “chimpe” ér et must  😉

Formning for en sag

sfu-1

Opgaven lød egentlig på at fotografere en generalforsamling hos SF i Nordjylland. Men mit blik faldt (også) på denne SFU’er, der i et nabolokale var igang med at kreere et banner til en lille happening dagen efter.

Så’ der hårtørrer…

skolesjov-1

 

Elever fra Saltum Skole var gået i værkstedet for at bygge modeller af deres ideer til en ny skolegård.

Gi’ den hele armen

Fitness-1

 

På dagens program var der et besøg i en nyåbnet fitness-biks i Aalborg.

En hund efter blå blink…

FUHhund-1

Dét her er nok det mest pudsige billede, jeg nogensinde har taget ved en færdselsuheld. Hunden tilhørte føreren af bilen, der ligger på taget. En betjent havde i første omgang bundet hunden til autoværnet, men dét gad den ikke. Den vred sig fri – og løb hen og sprang op af undertegnede. Jeg samlede hunden op og prajede en betjent, der lukkede hunden ind på bagsædet af hans patruljevogn.

Aalborg by night

Foto: Martin DamgårdJeg var egentlig på vej til en opgave på Studenterhuset i Aalborg, da jeg (gen)så denne lille  passage, og øjeblikkeligt tænkte: Hér skal skydes et billede!

Halloooooo….

skattekisten-1

I Hurup har man netop åbnet en ny børnehave. Ungerne elsker toiletterne – og især de smarte døre.

Der manglede vist én…

topmoede-1

Kommunernes Landsforening holdt Børnetopmøde i Aalborg. Hér skulle tre ministre diskutere på scenen: Undervisningsminister Christine Antorini, Kulturminister Marianne Jelved og Social-, Børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen. Men… sidstnævnte dukkede ikke op (pga. noget med DONG…)

Velkommen minister

Foto: Martin Damgård

Undervisningsminister Christine Antorini besøgte Sønderbroskolen i Aalborg, og blev budt velkommen af en mindre hær af fotografer  😉

Hmmm…

Foto: Martin Damgård

Jeg er på en eller anden måde glad for, at jeg ikke arbejder i dén bank…

Vejviser

Vindmoeller-1

Tja… Nogen gange kan man jo ikke “se skoven for bare træer”…

Ministerbesøg

Thorning-1

Statsministeren holdt for første gang sit månedlige pressemøde udenfor Christiansborgs mure – det skete på Nordkraft i Aalborg.

Valgmøde på Støvring Gymnasium

valgmoede-1

Ja, valgmøder behøver ikke altid være lige kedelige  🙂

Boksestævne

boksning-1

Boksestævne i Frederikshavn…

Har I bolcher?

DSEmesse-1

Til ENHVER messe hører naturligvis bolcher…

Klarsyn eller…

knustrude-1

Informativt skilt…

På Lars Tyndskids mark…

lokum-1

Tja…

Retro…

vinyl-1

Vinylplader og grøn(ne) jakker – retro for fuld skrue på Vinylbazar i Aalborg.

Farvel…

piloter-1

Solen bagte løs fra en skyfri himmel, da Air Transport Wing Aalborg fredag sendte et Challenger fly afsted til Somalia og omegn for at deltage i jagten på sørøvere.

Træls…

efteraar-1

Efteråret er her…

Når man skal…

Tunneltisser-1

Okay! Meget har jeg set i løbet af min “karriere”, men dét her tager alligevel en af førstepladserne… Der er kø i Limfjordstunnellen, men når man skal, så SKAL man…